Veelgestelde vragen over permanente ontharing

 

De zomer komt eraan! Genieten van dat prachtig zonnetje dat doe je het liefst zonder zorgen. Ook wat ongewenste haargroei betreft! 🙂 Want zeg nu eerlijk: snel de badkamer induiken omdat je weer eens moet scheren of epileren, er zijn fijnere dingen om te doen…

Met permanente ontharing kunnen we op verschillende zones van het lichaam de ongewenste haargroei aanpakken. Er komen toch nog regelmatig vragen over deze behandeling, daarom som ik de meestgestelde vragen even op. PS: van 1 mei tot 31 juli krijg je 50% korting op je 1ste en 4de behandeling van oksels / bikini. De moeite waard dus om hier nu mee te starten!

 

Met welk toestel wordt er gewerkt?

We werken met het nieuwste toestel op de markt, de Energist VPL Ultra Plus. Waarom? Omdat het de laatste innovatie is op het vlak van permanente ontharing. 

Dit toestel werkt met gepulseerd licht (Variable Pulsed Light), het is de opvolger van IPL (waar veel instituten nu mee werken). Met dit apparaat kunnen we de temperatuur nog hoger opdrijven in de haren, waardoor er nog meer haargroeicellen worden uitgeschakeld. Hierdoor heb je minder sessies nodig en dat is dus voordelig voor jou!

 

Energist VPL Ultra Plus

 

Kan permanente ontharing ook in de zomer?

Ja, behandelen kan ook in de zomer maar dan mag je 2 weken voor de behandeling en 3 weken na de behandeling niet in de zon met de behandelde zones. Want VPL en een gebruinde huid, dat is geen goede combinatie en het rendement van de behandelingen is dan veel lager. Hier geldt: hoe bleker de huid, hoe beter! Gebruik ook steeds zonnecrème of dek de behandelde zones goed af.

 

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Er bestaat geen minimum aantal behandelingen, want het aantal sessies hangt enerzijds af van je haar- en huidskleur maar ook van de dikte van de haartjes en de zone op het lichaam. Bovendien hangt dit sterk samen met de natuurlijke groeifase van haren, elke keer dat jij het instituut bezoekt bevindt slechts een bepaald deel van de haartjes zich in de groeifase. Hierdoor kan je niet volledig vrij zijn na één behandeling, omdat de groei van haartjes in verschillende fasen verloopt.

 

Komen deze haartjes nooit meer terug?

Nee, ze komen niet terug omdat de haarfollikels worden vernietigd, waardoor ze geen haartjes meer kunnen produceren. Toch kunnen we niet garanderen dat er nooit meer een haartje zal groeien, omdat er ook inactieve haarfollikels kunnen zijn die onder invloed van hormonale veranderingen, bepaalde medicijnen en andere factoren actief worden. Als er nieuwe haartjes groeien, dan volstaat een jaarlijkse onderhoudsbeurt!

 

Voor wie is het geschikt?

De behandeling is geschikt voor mannen en vrouwen die haargroei storend vinden en graag iets willen doen aan deze vervelende haartjes. Er is slechts één uitzondering: de haren mogen niet blond of grijs zijn, want op deze plaatsen werkt de behandeling niet.

 

Is het pijnlijk?

VPL is niet pijnlijk, meestal wordt het als tintelend of prikkelend ervaren. Bepaalde delen van het lichaam zijn gevoeliger, dus het gevoel hangt ook sterk samen met de te behandelen zone.

 

Een eerlijk beeld

 

 

Heb je nog vragen? Stuur me dan een mailtje via esthetiekfemke@me.com, of boek jouw behandeling hier: https://esthetiek-femke.be/maak-een-afspraak/

 

Laserontharing korting

Actie van 1 mei tot 31 juli

Geniet tot 31 juli 2021 van 50% korting op je 1ste en 4de behandeling van bikini en/of oksels. De enige voorwaarde: je 1ste behandeling valt voor 31 juli.⁠

Hoe fijn zou het zijn om nooit meer te moeten scheren, epileren of waxen? Ik vind het ZALIG! Dankzij definitieve ontharing kan je zorgeloos genieten, geen stress meer over die ongewenste haartjes. ⁠

Maak je afspraak via de online agenda: https://esthetiek-femke.be/maak-een-afspraak/